-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12983 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

چرا دخترها در 9 سالگي و پسرها در 15 سالگي مكلف مي شوند؟



ذكر اين مقدمه لازم است:

1ـ عمل به احكام اسلام تعبدي است يعني بر هر فرد مكلف واجب است كه بر اساس دستور شارع مقدس عمل كند و آنچه از او خواسته شد بر اساس اوامر و نواهي ذات مقدس باريتعالي و سنت پيامبر (ص) عمل نمايد. و چون و چرا بردار نيست. بطور مثال چرا بايد نماز صبح را دو ركعت بخوانيم يا چرا بايد وضو بگيريم؟ و يا غسل كنيم و يا روزه بگيريم و نماز بخوانيم و غيره؟

2ـ اين يك افتخار و شرافت و موقعيت بالاتري است كه خداي عزوجل اجازة تشرف به درگاه خود را براي دختران زودتر از پسران قرار داده و عبادت آنان را به حضور پذيرفته است.

بهترين تجليل و تكريم از زنان همين است كه خداي عزوجل بلوغ عقلي و جسمي آنا ن را زودتر از پسران قرار داده و عبادت آنان و شرف بندگي آنان را پذيرفته است. اين فرمان خداي عزوجل جاي شكر و سپاس خانمها را دارد نه اينكه بگوييم چرا خداي عزوجل سن تكليف پسران را بيشتر قرار داده است.

آنچه تحقيقات علمي ثابت كرده اين است كه: رشد زن سريعتر از مرد است: بنابراين دوراني كه مرد در مدت پانزده سال طي مي كند، زن آن را در ظرف 9 سال طي مي نمايد، و اين موضوع اختصاصي به سن زن و مرد ندارد، بلكه در تمام جانداران و گياهان، انواع ضعيف تر آخرين درجه نمو خود را در دوران كوتاه طي مي كنند، في المثل نمو نيلوفر بمراتب سريعتر از نمو چنار است. خلاصه اينكه هر موجودي لطيف تر است رشد آن سريعتر مي باشد و هر موجودي خشن تر است رشد آن كندتر انجام مي يابد و بهمين دليل بسياري از دختران در سنين 13 يا 14 سالگي آماده بارور شدن از نظر جنسي و مادر شدن هستند در حالي كه پسران در اين سن و سال معمولاً آمادگي پدر شدن را ندارند.





منابع و مآخذ:

كتاب پرسشها و پاسخهاي مذهبي، آيت الله مكارم شيرازي ص184

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.